Fotoğraf Galerisi - Netfotograf fotoğraf paylaşımı platformu
  Anasayfa Foto Haber Donanım Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
fotoğraf galerisi
 
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
25 Kasım 2024, Pazartesi
» Fotoğraf Galerisi
  Ayın Konusu
  Bitkiler
  Dijital Çalışmalar
  Hayvanlar
  İnsan
  Macro
  Manzara
  Netfotograf Özel
  Sanatsal - Teknik
  Siyah Beyaz
  Su Altı
  Şehir - Mimari
  Yaşam
  Yetişkin
  Diğer
 
 
» Fotoğrafça
Gece Fotoğraf Çekimi
orh.turhanGece (düşük ışık) çekimi   Hemen her fotoğraf makinesi sahibi, bir ya da birkaç kez gece çekimi yapmayı denemiştir. Bu denemelerin büyük bir çoğunluğu ise başarısızlık ile sonuçlanmıştır. Halbuki gece çekimlerinde dikkat edilecek bir iki ufak ayrıntı ile sonuçlar düzelebilirdi. Bunun sebe...
Devamı »
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: ertugrulkoca, (1)
Ziyaretçi: 1779
 
Toplam Üye: 282604
Dün: 0
Bugün: 0
 Fotoğraf Arama
 

İnsanlar Zamandan,zaman Da Piramıtlerden Korkar

İnsanlar Zamandan,zaman Da Piramıtlerden Korkar
 

Fotoğrafın büyüğünü ve exif bilgilerini görüntülemek için fotoğrafın üzerine tıklayın


ozzy baba

ozzy baba

Portfolyo
için
tıklayın

İnsanlar Zamandan,zaman Da Piramıtlerden Korkar

Makina : Nikon D80
Objektif / Filtre : Sigma 10-20 Mm +polarize Filtre
Kategoriler : Diğer
Gökyüzü & Bulutlar
İnsan Manzaraları
Eklenme Tarihi : 7 Ocak 2008
Görüntülenme : 10158
Açıklama :

iNSANLAR ZAMANDAN,ZAMAN DA PiRAMITLERDEN KORKAR


Sanıldığının aksine Giza Piramitleri'nin üçü de dünyanın yedi harikası listesine dahil değildir. Piramitlerden sadece Keops Piramidi bu listeye girmiştir. Keops Piramidi, (Soldaki ilk yapı) 4. Hanedanlık zamanında M.Ö. 2560 yılında Firavun Khufu (Keops) tarafından yaptırıldı. Yapımının 20 yılı aştığı sanılmaktadır. Piramit yapıldığında 145,75 m. yüksekliğindeydi. Yapıldığından itibaren 43 yüzyıl boyunca dünyadaki en yüksek yapı olarak kayıtlara geçmiştir. Keops Piramidi ilk inşa edilen olmasına rağmen dünyanın yedi harikası arasında günümüzde ayakta duran tek yapıdır. Bu yüzden dünyanın 7 harikasından biridir.

PİRAMİTLER'in sayısı 80'e yakındır. Hepsi Nil’in sol kıyısına kurulmuş ve vadide 40 kilometrelik bir uzunluk içine yayılmışlardır. Bazıları ayrı olmakla birlikte çoğu grup halindedir.


Piramitler içinde en çok ilgi çekenleri üç büyük piramit olarak bilinen Giza şehri civarında bulunan abidelerdir. Bunlar varsayılan kurucularının adlarına göre ayrılmaktadır: Keops (Kufu), Kefren ve Mikerinos. Bu üç Giza Piramidinin geometrik ve gözlemsel ilkelere dayalı bir plana göre inşa edildiği ve bu planın da doğrudan astronomik gözlemlere dayandığı ileri sürülmektedir.
Kufu ya da Keops diye de adlandırılan Büyük Piramit, üç büyük piramidin ilki ve en kuzeydekidir. 137 metre yüksekliğindeki ve yaklaşık 6.5 milyon ton ağırlığındaki Büyük Piramit, şimdiki Kahire şehri yakınlarında tam olarak Nil Deltası’nın tabanına yerleştirilmiştir. Mısır astronomi bilgini Mahmut Bey, Keops’un binlerce yıl önce dolanımının en yüksek noktasına varmış Sirius yıldızı ışınlarının piramidin güney tarafı üzerine diklemesine düştüğü bir devrede inşa edilmiş olduğunu söyler.

Piramidin yapım planında sık sık karşımıza çıkan 286,1022 sayısı anahtar sayı olarak kabul edilir, çünkü bu sayı güneş ve yıldız yılının değerini, güneş ile yeryüzü arasındaki uzaklığı, yeryüzü ile yörüngesi arasındaki ilişkiye göre yerçekimi kanununu ve yeryüzü yörüngesinin merkezkaç değişimlerinin sınırlarını belirlemeye olanak sağlamaktadır. Görüleceği üzere Piramit gerçek bir geometri ve ölçü harikasıdır. Birçok bilim adamı ve yazar Giza’daki Keops Piramidi’nin bugünkü bilim bilgileri ve makinelerle bile yapılamayacağını ısrarla söylemektedirler. Büyük Piramit, hiçbir zaman anlaşılmamış olan bir tekniğin ve dehanın gözle görülür tanıklığını yapmaktadır.


Peki Keops Piramidi’nin yüksekliğinin bir milyara çarpımının yaklaşık olarak güneşle dünyamız arasındaki uzaklığı vermesi bir rastlantı mıdır? Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya bölmesi bir rastlantı mıdır? Taban çevresinin, yüksekliğin iki katına bölünmesinin Pi sayısını vermesi bir rastlantı mıdır? Piramitte dünya ağırlığını gösteren hesapların bulunması bir rastlantı mıdır? Piramidin kurulduğu kayalık alanın büyük bir özen ve doğrulukla düzeltilmiş olması bir rastlantı mıdır? Bugünkü teknoloji ile yapılamayacak bir şeyi, eski Mısırlılar basit teknoloji ve sade aletleriyle nasıl yaptılar? Mısırlılara dünya-dışı zeka, ‘dışardan yardım’ mı geldi? Yoksa bu yapılar Dünya dışı Ziyaretçiler tarafından mı yapıldı.
Büyük Piramit ( Khufu, Keops ) dünya karalarının tam ortasında bulunmaktadır. İnşası sırasında böyle dev bir yapının dünya karalar topluluğunun tam merkezine oturtulması için , yörenin , hatta dünyanın uzaydan görülmüş olması gerekirdi. Bu bakımdan ya uzaylılar ya da uzaylıların yetiştirdiği kimseler tarafından inşa edilmiştir. Araplar, Büyük Piramidin “Uzaydan Gelen Ruhlar “ tarafından inşa edildiğine inanırlar.

Her ne kadar okullarımızda okutulan tarih kitaplarında hala mezar anıt olarak yazılıysa da , Büyük Piramidin Firavun mezarı olarak yapıldığıyla ilgili bilgi , geçerliliğini gün geçtikçe yitirmektedir. Onun yerine onun bir inisiyasyon merkezi hatta güç elde etmekte kullanılan bir enerji üretici olarak yapıldığı konusundaki bilgiler gün geç

İp : 85.***.**7.184
   
İnsanlar Zamandan,zaman Da Piramıtlerden Korkar yorumları

mydemir09

mydemir09

üye
(Meraklı)

Aydın

 

 

Ömer Abi,

Çok beğendim...

Yani mehmet abi de demiş yaaa..olağan üstü....

görsel zevki artırıyor...

TEBRİKLER
Tarih: 15 Ocak 2008, 21:02 - İp: 88.***.**2.132
  ----------------
 
 
     

buffalo

buffalo

üye
(Amatör)

Ankara

 

Bu gün iş azdı ,erken bitti . 12'ye de yarım saat var, yemeğe kadar çoktandır yazmak istediğim bu fotoğrafa bir iki kelam edeyim dedim.

Fotoğraf çok güzel, söylenecekler söylenmiş zaten.Özellikle iki insan figürü benzerlerinden ayırd etmeye yeterli bu fotoğrafı.

Ben piramitler hakkında bir iki şey söyleyeceğim. Haklarında çok şey okudum ve izledim .Onlarca belgesel izledim ki en sonuncusunu NG kanalda hafta sonu izledim. Mısırlılar tarihleriyle gurur duuyuyor, bizim gibi değiller. Biz İslam öncesi tarihimizde de sanki müslümanmışız gibi düşünmemizi sağlayan bir eğitimle yetiştirildik, İslam öncesi Türkler'i de bu sayede cennete yolladık .
Atatürk'ün tüm çabalarına rağmen Hitit,Eti,Frig gibi uygarlıkların mirasını üstlenmedik , onları inkar ettik. Ankara'nın simgesini değiştirdik,heykellere güldük.

Mısırlılar ciddi ciddi ve olduğu gibi kabul ediyorlar ve gurur duyuyorlar tarihleriyle....


Piramitler insanda hayranlık uyandırıyor. Barındırdığı sırlar ve yapım tekniğiyle hayranlık uyandırıyorlar. Öyle ya, o çağda bu yapıları ,hem de çölün ortasında nasıl yaptınız....

Uzaylılar yaptı diyenlerden,daha bilimsel yaklaşanlara kadar pek çok izah var.

Ben de hayran olmakla birlikte antitez de ileri süreyim. Yoksa buraya sizin yazdıklarınızı pekiştirecek şeyler yazmaya gerek yok. Belki bir senteze gideriz bu sayede.


Piramitler ve onlar gibi hayranlık uyandıran İnka,Maya uygarlıklarının benzer eserleri , diğer yandan muhteşem Çin Seddi gibi eserler kimde hayranlık uyandırmaz.

Nasıl yapıldılar? Bir uygarlığın ulaştığı hayranlık seviyesini mi gösterirler?

Yapımında onlarca sene (Çin seddi için yüzlerce) yüzbinlerce köle çalışmış bu eserlerin. Büyük kısmının mimarı inşaattan sonra öldürülmüş. Köleler açlık seviyesinde ve tüm gün çalışmış . En ufak hataya dahi tölerans yok.

Çölün ortasında bu eserleri inşa etmek yüzbinlerce köle olmadan ne mümkün....
Ölenler, sakat kalanlar, 20-30-40 sene aralıksız çalışanlar....

Ne için?

Firavun doğduğu gün başlayan bir ölüm korkusu, sonsuza ulaşma arzusu için. Firavun başa geçer geçmez kendi mezarını kazdırmaya(!) başlarmış, ne kadar mükemmel olursa o kadar iyi, olabildiğince büyük olmalı.
Kendi mezarını kadırmak için yüzbinleri esaret altında tutup senelerce çalıştırırmış o yakıcı sıcakta.
Çin nüfusunun %10 u 300 seneden fazla o seddin inşasında çalışmış . Oracıkta ölenler seddin içine gömülürmüş ve bu nedenle seddin diğer ismi uzun mezarmış.


Peki ama hiç yapılmasalardı daha mı iyiydi? Çin seddi, piramitler ve tüm o eserler....Bu gün hiç izleyemeyecektik ve Mısır uygarlığının varlığından bile haberdar olamayacaktık.
Firavun maddi olmasa bile manevi olarak halen yaşamıyor mu ıo pramitler sayesinde.

Çok yaman bir çelişki ve tüm bu eserler bana tarihi günümüzün değer yargılarıyla değerlendirmemeyi öğretti. Milletler eserleriyle var, anıtlarıyla var....
Tarih: 16 Ocak 2008, 12:34 - İp: 81.***.**7.49
  ----------------
 
 
     

ozzy baba

ozzy baba

üye
(Meraklı)

Ankara

 

Sevgili Buffalo katkıların çok güzel... Teşekkür ederim....
Tarih: 16 Ocak 2008, 15:28 - İp: 212.***.**0.13
  ----------------
 
 
     

smlcnbz

smlcnbz

üye
(Meraklı)

Bursa

 

tebrikler güzel çalışma
Tarih: 16 Ocak 2008, 15:37 - İp: 212.***.**5.72
  ----------------
 
 
     

erbay037

erbay037

üye
(Meraklı)

İstanbul

 

Çok başarılı bir çalışma olmuş, kutlarım.
Tarih: 16 Ocak 2008, 17:53 - İp: 212.***.**2.142
  ----------------
 
 
     

ozzy baba

ozzy baba

üye
(Meraklı)

Ankara

 

Sevgili Buffalo....
Maalesef firavun ismi bizde bir parça tarihi bilgi eksikliğinden ve cahillikten negatif bir anlam yüklemesiyle anılıyor....
Firavun deyince aklımıza ilk gelen Hz.Musa (A.S) a ve kavmine eziyet eden zalim mısır hükümdarı ...
Oysa tarihi bilgileri kontrol etme zahmetine katlansaydık, firavunların neredeyse otuz sülale boyunca Mısır'ı yönettikleri, içlerinde kendisini haşa tanrı ilan eden müşrik ve zalimler olduğu gibi tek tanrılı din anlayışını empoze eden ve halkını müreffeh yaşatan, hukuk, bilim ve medeniyet göstergesi her alanda bu günkü uygarlığın dahi ilerisinde idare gösterenleri olduğunu da öğrenirdik....
Cahillik kadar büyük bir zulüm yok...
Cahillik ettiğimizde ve bir şeyi bilmeden ve öğrenmeden fikir yürüttüğümüzde ne derece zalim ve bu gün kullanılan anlamıyla "firavun" olduğumuzu bir anlayabilsek ah....
Tarih: 16 Ocak 2008, 19:10 - İp: 212.***.**0.13
  ----------------
 
 
     

buffalo

buffalo

üye
(Amatör)

Ankara

 

Evet ozzybaba, aynen dediğiniz gibi. Biz tarihte bilimselliği bıraktık, firavun denince insanlar lanet okuyor. Oysa nesiller boyu süren bir krallıktan başka bir şey değil.
Kralları,kraliçeleri,piramitleri ve bilimiyle muhteşem medeniyet Mısır.
Tarih: 16 Ocak 2008, 19:27 - İp: 88.***.**9.74
  ----------------
 
 
     

fdemirhan

fdemirhan

üye
(Amatör)

İstanbul

 

Uzunca br süredir galeriye girmemiştim. Bu fotografı görünce yorum yazmadan geçmek olmaz.
Gelişigüzel çekilmemiş bir Fotograf görsel güzelliğin yanısıra, anlatım içermelidir. Mekanı söze neredeyse hiç gerek kalmadan anlatabilmelidir. Fotografla aktarılamayacak bilgiler ise ek olarak verilmelidir.
Fotografında bunların hepsi var.
Müdahelelerine söyleyecek şey var, çok başarılı değiller. Ama fotograf sende, her zaman tekrar işleyebilir daha güzelini elde edebilirsin.
Tebrik ederim.
Tarih: 17 Ocak 2008, 00:11 - İp: 88.***.**9.22
  ----------------
 
 
     

ayten01

ayten01

üye
(Amatör)

Antalya

 


Verdiğiniz bilgiyle daha bir anlam kazandı kareniz.....
Tebrikler....
Tarih: 17 Ocak 2008, 19:58 - İp: 85.***.**4.62
  ----------------
 
 
     

emregunes

emregunes

üye
(Meraklı)

İstanbul

 

 

tebrikler
Tarih: 20 Ocak 2008, 01:05 - İp: 78.***.**1.109
  ----------------
 
 
     

Sayfa(lar): 1 |...| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Gri skala
*Netfotograf Fotoğraf Galerisi'ndeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların sahiplerinden izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

 

Manzara Bitkiler Hayvanlar İnsan Netfotograf Özel Yaşam Ayın Konusu
» Deniz » Çiçekler (Evcil) » Hayvanlar (Evcil) » Çalışan İnsan » Foto Sende (Oyun) » Haber » Bisiklet (2009 Haziran)
» Doğa » Çiçekler (Yabani) » Hayvanlar (Yabani) » Çocuk & Bebek » Foto Öykü » Komik » Ekonomi (2008 Haziran)
» Gökyüzü & Bulutlar » Meyveler » Kediler Köpekler » Eller & Ayaklar & Gözler » Nf Buluşma Noktası » Sahne » Detaylar (2008 Mayıs)
» Gün Doğumu Batımı » Türkiye Florası » Kuşlar » Gölgeler & Silüetler » Üst Bant Arşiv » Sokak » Çocuk Olmak (2008 Nisan)
» İlkbahar Dijital Çalışmalar » Türkiye Faunası » İnsan Manzaraları Şehir - Mimari » Spor » Kadın (2008 Mart)
» Kış » Dijital Kurgu Sanatsal - Teknik » Portre » İç Mekan Su Altı » Çalışan Çocuklar
» Nehirler Şelaleler Göller » HDR » Detay Makro » İstanbul » Su Altı » Işık
» Panoramik » Manipülasyon » Gece Çekimleri » Bitki » Kapılar Pencereler Siyah Beyaz » Korku
» Sonbahar Yetişkin » Soyut » Böcek » Kültürel Miraslarımız » Siyah Beyaz » Siyah Beyaz Hatıra
» Yaz » Erotik » Reklam & Moda » Kelebek » Mimari Diğer » Türk İnsanı
  » » Diğer » Obje » Şehir » Diğer » Yeni Yıl
         
» Zıtlıklar
©Copyright 2002 - 2009 - Sitemiz, Türkiye'nin en hızlı Web Hosting sunucularında, Radore Hosting'de barındırılmaktadır.