| » Fotoğraf Galerisi |
Ayın Konusu |
Bitkiler |
Dijital Çalışmalar |
Hayvanlar |
İnsan |
Macro |
Manzara |
Netfotograf Özel |
Sanatsal - Teknik |
Siyah Beyaz |
Su Altı |
Şehir - Mimari |
Yaşam |
Yetişkin |
Diğer |
| |
|
| |
| » Fotoğrafça | Eos 1dx Mk Iıı
| [youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube] [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube] ... | | Devamı » |
| |
| » Aktif Üye/Ziyaretçi |
| Üye:
sezgin72,
(1)
|
| Ziyaretçi: 1083 |
| |
| Toplam Üye: 283022 | | Dün: 1 | | Bugün: 0 |
|
|
Fotoğraf Arama
|
|
|
Ilgaz Dağları.
|
|
Fotoğrafın büyüğünü ve exif bilgilerini görüntülemek için fotoğrafın üzerine tıklayın |
|
g.akca 
Portfolyo için tıklayın
|
Ilgaz Dağları. |
| Makina : |
Nikon 3100 |
| Objektif / Filtre : |
|
| Kategoriler : |
Doğa
|
| Eklenme Tarihi : |
1 Ağustos 2008 |
| Görüntülenme : |
2067 |
| Açıklama : |
BU FOTOĞRAFI ZODIAC 2806 NİCKLİ SAYIN FARUK NALBANTOĞLU İÇİN YOLLUYORUM.SAYGILARIMLA.
Yeri: Batı Karadeniz Bölgesinde, Çankırı ve Kastamonu il sınırları içerisinde yer almaktadır.
Ulaşım: Milli Park alanına Çankırı-Kastamonu Devlet Karayolu ile ulaşım sağlanmakta olup saha Kastamonu'ya 45 km.,Ankara'ya 200 km. uzaklıktadır.
Özelliği: Orta Anadolu'dan Kuzey Anadolu'ya geçiş kuşağında yükselen Ilgaz Dağlık yöresinin arazi yapısı genellikle serpantinler,şistler ve volkanik kayaçlardan meydana gelir. Sahada yer yapısı kadar dağ oluşum hareketleri yönünden de ilgi çekici örnekler bulunmaktadır. Ülkemizin en uzun ve en hareketli kırık hattı olan kuzey Anadolu fayı,Ilgaz Dağının güney eteklerinden geçer. Ayrıca saha değişik karakterde vadiler sırtlar ve doruklardan meydana gelir, üstün peyzaj güzellikleri sunan jeomorfolojik yapıya sahiptir.
Ilgaz Dağının eteklerinden doruklarına doğru gelişen karaçam, sarıçam, göknar hakim ağaç türlerinden meydana gelen bitki örtüsü, zengin ormanaltı topluluğu ile desteklenmektedir. Bol ve bütün yıl akışlı akarsuları ile zengin bitki örtüsünün oluşturduğu şartlar karaca, geyik, yaban domuzu, kurt, ayı, tilki gibi yaban hayatı türlerine uygun yaşama ortamı sunmaktadır.
Milli Parkın diğer önemli bir kaynağı da kış sporları imkanıdır. Ilgaz Dağının bu doğal ve rekreasyonel kaynakları ana özelliğini oluşturur.
Görülebilecek Yerler: Ilgaz Dağının yer yapısı ve dağ oluşumu hareketlerinin ilginç ve ilgi çekici örnekleri ziyaretçileri çeker özelliktedir. Ayrıca Milli Park sahası içerisindeki değişik bitki zenginliği ve peyzaj değerlerini sunan vadiler ve sırtlar mutlak görülmesi gerekli yerlerdir. Milli Parkın kayak sporu yapma imkanı sunan Ankara Konağı da önemli bir değer noktasıdır.
Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Ankara il merkezine en yakın kayak sporu merkezi bu Milli Park içerisindedir. Ayrıca sahada ziyaretçilerin doğal yürüyüş,çadırla ve karavanla kamp yapma olanağı ile günübirlik aktiviteleri için uygun olanaklar mevcuttur.
Milli Park sınırları içindeki Baldıran vadisinde alabalık üretme istasyonu ve avlanma göletleri hizmete açıktır. 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında ziyaretçiler bu sahada sportif olta balıkçılığı yapabilecekleri gibi isteklerine göre üretim istasyonundan balık alma imkanına sahiptirler.
Milli Parka gelen ziyaretçilerin yeme-içme ve konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere park içinde bir otel ,idari müze ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait eğitim tesisleri bulunmakta, ayrıca Milli Parkta kış sporları için Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'nün Tele-Sandalye Tesisi bulunmaktadır.
|
| İp : |
78.***.**3.66 |
| |
|
|
|
|
| Ilgaz Dağları. yorumları |
|
pike37 
üye (Meraklı) Balikesir 
|
kar yüklü ağaçlar eşliğinde doyumsuz Ilgaz manzarası...
açı ,kompozisyon çok güzel...ellerinize sağlık.... |
|
Tarih: 4 Ağustos 2008, 12:58 - İp: 88.***.**3.0 |
| |
----------------
|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
|
slatky 
üye (Amatör) Eskişehir 
|
hocam muhteşem bir manzara karesi olmuş eline sağlık |
|
Tarih: 4 Ağustos 2008, 16:45 - İp: 85.***.**7.208 |
| |
----------------
|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
|
hderin 
üye (Amatör) Ankara 
|
Üstadım,
Doygunluğu fazla olmayan nadir fotoğraflarınızdan
İnsana ferahlık veriyor. Harika bir kompozisyon. Elleriniz dert görmeye...
Hürmetle...
Haluk Derinöz |
|
Tarih: 6 Ağustos 2008, 10:34 - İp: 85.***.**3.140 |
| |
----------------
|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
|
suat hoca 
üye (Doğa Fotoğrafçısı) Kastamonu 
|
Güzel fotoğrafınız ve detaylı açıklamanız için teşekkürler. Elinize sağlık... |
|
Tarih: 6 Ağustos 2008, 10:39 - İp: 88.***.**9.212 |
| |
----------------
|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
|
harun18 
üye (Amatör) Kastamonu 
|
hocam ellerine sağlık bildiğin yerlerin fotoğrafını görmek insanda daha değişik duygular uyandırıyor saygılar
|
|
Tarih: 6 Ağustos 2008, 11:11 - İp: 88.***.**6.10 |
| |
----------------
|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
|
tabiatci 
üye (Doğa Fotoğrafçısı) Gaziantep 
|
elleriniz dert görmesin . emeğinize sağlık tebrikler. |
|
Tarih: 8 Ağustos 2008, 20:30 - İp: 88.***.**7.149 |
| |
----------------
|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
|
| Sayfa(lar):
1 | 2 |
|
|
|

*Netfotograf Fotoğraf Galerisi'ndeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların sahiplerinden izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
|
|