» Fotoğraf Galerisi |
Ayın Konusu |
Bitkiler |
Dijital Çalışmalar |
Hayvanlar |
İnsan |
Macro |
Manzara |
Netfotograf Özel |
Sanatsal - Teknik |
Siyah Beyaz |
Su Altı |
Şehir - Mimari |
Yaşam |
Yetişkin |
Diğer |
|
|
|
» Fotoğrafça | Yeni Fotoğrafçıya Ağabey Tavsiyeleri
| 2 yılda 1100 kadar yorum yapmışım ; 200-300 tanesi tahminimce beğeni , 800-900 tanesi acemilere yaptığım eleştirilerdir . Dönüp baksam , tüm yazdıklarım belki 10 maddenin etrafında döner, dolaşır . Artık okurlar mı bilmem ama yeni makina almış , fotoğrafçılığa dün başlam... | Devamı » |
|
» Aktif Üye/Ziyaretçi |
Üye:
birgaripdino,
(1)
|
Ziyaretçi: 1440 |
|
Toplam Üye: 282853 | Dün: 0 | Bugün: 3 |
|
|
Fotoğraf Arama
|
|
Geceleyin
|
|
Fotoğrafın büyüğünü ve exif bilgilerini görüntülemek için fotoğrafın üzerine tıklayın |
|
|
|
Geceleyin yorumları |
|
umut1993 
Objektif (Amatör) Bursa 
|
güzel bir manzara... |
|
Tarih: 12 Kasım 2009, 20:18 - İp: 85.***.**6.248 |
|
----------------
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bydesign 
Objektif (Meraklı) İstanbul 
|
Anladığım kadarı ile yeni başlamışsınız ve başlamak için riskli bir tür seçmişsiniz. Portfolyonuzu gezdim. Sanırım gece çekimlerini seviyorsunuz. 4 sn. pozlamışsınız bu fotoğrafınızı. Bunu göze alarak bir tripota sahip olduğunuzu, yada en azından makinenizi sabir bir yere oturtup öyle çektiğinizi varsaydım. Uzun pozlamalarda diyaframınızı çok açık olmayacak şekilde ayarlarsanız, hem aldığınız görüntü kalitesi artar hemde ışık yoğunlaşması az olacağından daha uzun süre pozlama imkanınız olur. Bu fotoğraf için konuşmam gerekirse; f11 ve 6sn değerini denemenizi tavsiye edebilirim.
Daha önce Uğur Bey (paperman) bahsetmiş. ISO düşük tutulursa gürültü azalır. Çok lazım olmadıkça ISO 400 ü geçmemeye dikkat edin.
Kadraj konusunda bilginiz olduğu açık. Diğer bütün konularda http://forum.netfotograf.com/cekim_teknikleri.asp linkini kullanarak daha bir çok bilgiye ulaşmanız mümkün.
Minik bir tavsiye daha: Fotoğrafınıza eleştiri beklemek yerine, eleştirilerine güvendiğiniz kişilerin eleştirilerini takip etmeniz daha doğru bir davranış olur.
Kendinizi en kısa zamanda istediğiniz seviyeye getirecek kadar sabırlı olmanız dileklerimle...
Sevgiler, Saygılar... |
|
Tarih: 13 Kasım 2009, 15:07 - İp: 81.***.**4.7 |
|
----------------
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yorgunum 
üye (Amatör) İstanbul 
|
sevgili bydesing;yaklasiminiz gercekten cok güzel.özelliklle minik tavsiyeniz cok hosuma gitti.emek verip ozgurcoskun beyin portfolyosunu gezdikten sonra yorumlamissiniz.yaptiginiz tavsiyeler benimde cok isime yarayacak.
yorumunuz ve emeginiz icin tesekkürler.
saygilarimla. |
|
Tarih: 13 Kasım 2009, 16:24 - İp: 84.***.**2.228 |
|
----------------
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sayfa(lar):
1 |
|
|

*Netfotograf Fotoğraf Galerisi'ndeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların sahiplerinden izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
|
|