23 Mayıs 2019, Perşembe

Üye: muay, mustafa0606, (2)
Ziyaretçi: 778

Toplam Üye: 278071

tarikaral

tarikaral

Makina : Sony Cyber-shot DSC-W40
Eklenme Tarihi : 1 Mayıs 2010
Görüntülenme : 419
Açıklama :

Çiçeğin adını bilmediğim için yazamıyorum. bunun için kusura bakkayın. bilen varsa söylerse değiştiririm.

Mako çekim konusunda ciddi teknik bilgi eksiğim var. genellikle arka planın yeterince flu çıkmaması problemini yaşıyorum. bu fotoğraf beni biraz daha tatmin etti bu açıdan ancak özellikle küçük çiçekleri değil de, GÜL gibi biraz daha büyük ebatlı çiçekleri çekerken arka plan hiç flu olmuyor. nesneye yaklaşma problemim yok. 1-2 cm kadar yaklaşıyorum. tam aksine, 5-10 cm mesafeden çektiğimde bahsettiğim problemi yaşıyorum. her nesneye de 1-2 cm yaklaşmak imkansız, boyutlar kadrajın dışına çıkıyor veya kadraja çok sıkışıyor. bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

teşekkürler

İp : 88.***.**9.104

Mavi yorumları

lazaga

lazaga

emeğinize sağlık..iyi bir çekim..teknik bilgiler açısından bilgi verecek değerli hocalarımız mevcutur..sanırım yardımcı olurlar..bana çok uzak çekimlerden olduğu için faydalı olamam sanırım..
selamlarımla........
Tarih: 1 Mayıs 2010, 20:18 - İp: 88.***.**0.187
  ----------------

gurkan_07

gurkan_07

paylaşım için teşekkürler..
özel mesaj qönderdim..

#01.05.2010 21:14:17 tarihinde düzenlendi.
Tarih: 1 Mayıs 2010, 21:14 - İp: 188.***.**7.20
  ----------------

Ellerinize sağlık Tarık bey güzel çekim olmuş,biraz gren var bunu bazı programlar kullanarak temizleyebilirsiniz,(foto scape mesela, internetten indirebilirsiniz,bedavadır),arka tarafın flu olması için diyaframın mümkün olduğu kadar açık olması gerekir,obje ile arka alanı belirleyen nesne arasındada yeterli boşluk olmalıdır,tebrikler ediyorum.
Tarih: 2 Mayıs 2010, 00:06 - İp: 85.***.**9.87
  ----------------