Üye: fdiker, virgull, sezgin72, (3)
Ziyaretçi: 1467

.....

.....

urbe

urbe

.....

Makina : Nikon D3000
Objektif / Filtre : 18-55
Kategoriler : İnsan Manzaraları
Eklenme Tarihi : 16 Aralık 2010
Görüntülenme : 334
Açıklama :

.....

İp : 95.***.**8.63

Nikon Özel Teknik Sevis
..... yorumları

alionursal

alionursal

üye
(Amatör)

Bartın

Güzel bir fotoğraf. Ancak kadrajda ufak bir düzeltme yapmak gerekiyormuş gibi geldi bana. Kutluyorum.Selamlarıumla.
Tarih: 16 Aralık 2010, 10:05 - İp: 78.***.**7.20
  ----------------

güzel kadraj ve iyi fotoğraf
ışık biraz daha yardımcı olsaymış ortaya çok daha iyi bir fotoğraf çıkacakmış
ellerinize sağlık
selamlar
Tarih: 16 Aralık 2010, 11:42 - İp: 78.***.**5.93
  ----------------

yusuf970

yusuf970

Güzel bir kompozisyon. Açıklama yapılmayı hak ediyor.
Tarih: 16 Aralık 2010, 12:50 - İp: 213.***.**3.138
  ----------------

az daha genis olsa daha guzel olurmus.boylede guzel,tebrikler
Tarih: 16 Aralık 2010, 14:39 - İp: 82.***.**7.246
  ----------------

Işık karşıdan/ters geldiği ve pozlama ona göre yapıldığı için sokak görüntüsü ve tüm detaylar karanlıkta kalmış .Gökyüzünün böyle ters ışık oluşturduğu kadrajlardan aslında kaçınmak lazım ;illa çekilecekse pozlamayı gölge alanlara hak ettiği ışığı verecek şekilde yapmak lazım . Eğer bunun sonucunda gökyüzü çok aydınlık olup ,çok parlıyor/patlıyor ise ( ki büyük ihtimalle öyle olacaktır ) , o zaman da kadrajdan gökyüzünü çıkarmak lazım ..

Yol gösterici olması niyetiyle bir eleştiri daha ... İnsan kalabalıklarını olduğu gibi çekmek , herhangi bir noktaya yoğunlaşmamak ortaya pek tercih edilen fotoğraflar çıkarmaz . Olsa olsa bir haber/belgesel fotoğraf olabilir . Grup insan görüntüleri / karmaşası gözü yorar , seyir keyfini azaltır . Daha sade kadrajlara , fotoğafa mana katacak belirli az sayıda objeye/insana yönelmek daha etkili eserler çıkarır.

Kolay Gelsin ...

Tarih: 16 Aralık 2010, 21:17 - İp: 96.***.**4.180
  ----------------