Ziyaretçi: 4264

Toplam Üye: 276016

Kadınlarımız-3

Kadınlarımız-3

kamil5554

kamil5554

Kadınlarımız-3

Makina : Canon PowerShot A650 IS
Eklenme Tarihi : 4 Mart 2011
Görüntülenme : 346
Açıklama :

Anadolu kültürel dokusundan yansımalar.
(Giresun-Sokakbaşı)

İp : 213.***.**1.104

Beyatlı Foto
Kadınlarımız-3 yorumları

Kadraj çok sıkışık .
Daha geriden ve mekân hakkında ipuçları da olamalı diye geeçti aklımdan .
Kutlarım Kamil Bey .
Selamlar .
Tarih: 4 Mart 2011, 20:19 - İp: 78.***.**7.233
  ----------------

Anadolunun değişmeyen bir figürüdür, kadınların sırtındaki çocuklar...
Bizim kadınlarımız başka... Kahraman onlar, savaşan kadınlar; kocası kahvede pineklerken işleri çekip-çeviren kadınlar... Ve bu dokuyu çok iyi yakalamışsınız..
Nacizane bir kaç şey söyleyecek olursak,
Öncelikle bir fotoğrafı düşünürken, mekandan bağımsız olmamalıyız; yani mekansal anlatımın ve perspektifin anlatıma katkısı başlı başına çok önemlidir. Bu bağlamda, tercihiniz dik kadraj da olsa, mekansal anlatım yolunu kullanabilirdiniz dedim... Yada bazı anlar vardır, fotoğrafıçı o anın gelmesini bekler ve denklanşöre öyle basar, Henri Cartier'in değimiyle "Karar anı" dır... Bu anlamda örneğin yandan alacağınız bir açıyla bebeğin, pbjektife baktığı anı fotoğraflamak-kanımca en zor olanıdır, çünkü fotoğrafçı kafasında kurmuştur o anı ve o an gelince denklanşöre bastığında artık kazanmıştır...
Kutlarım Kamil Bey
Sevgi ve selamlarımla
Tarih: 4 Mart 2011, 20:50 - İp: 78.***.**8.232
  ----------------