| » Fotoğraf Galerisi |
Ayın Konusu |
Bitkiler |
Dijital Çalışmalar |
Hayvanlar |
İnsan |
Macro |
Manzara |
Netfotograf Özel |
Sanatsal - Teknik |
Siyah Beyaz |
Su Altı |
Şehir - Mimari |
Yaşam |
Yetişkin |
Diğer |
| |
|
| |
| » Fotoğrafça | Titresim Onleme Cesitleri..
| Selam, Uzun zamandir (bir kac sene) forumdan ayri kalmistim o yuzden bazi konulara gec yaziyor olabilirim, artik ben yakalayana kadar kusuruma bakmayin.. Titresim onleme son gunlerde populer bir konu olmus, Ocaklilar pratik yonlerine cok guzel degi... | | Devamı » |
| |
| » Aktif Üye/Ziyaretçi |
| Üye:
kemoo,
(1)
|
| Ziyaretçi: 1909 |
| |
| Toplam Üye: 283040 | | Dün: 0 | | Bugün: 2 |
|
|
Fotoğraf Arama
|
|
|
Ulu Camii
|
|
Fotoğrafın büyüğünü ve exif bilgilerini görüntülemek için fotoğrafın üzerine tıklayın |
|
ahmet1012 
Portfolyo için tıklayın
|
Ulu Camii |
| Makina : |
Nikon D90
|
| Objektif / Filtre : |
Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED II
|
| Kategoriler : |
Mimari
|
| Eklenme Tarihi : |
17 Mart 2011 |
| Görüntülenme : |
645 |
| Açıklama : |
Ulu Câmi: Harput’un en önemli ve en eski yapısıdır. Dikdörtgen plânlı, duvarları moloz taştan; kubbe, kemerler ve minâre tuğladan yapılmıştır. İki kapısı mevcuttur. Sara Hâtun Câmiinin doğusunda, kaleye hakim bir yerdedir. Câmi, harim kısmı, son cemâat mahalli ve avlu olmak üzere üç bölümden meydana gelmektedir. Minâre bugünkü giriş kapısının hemen arkasında kare kaide üzerinde yükselir. Kalın eğri gövdesi değişik tuğla tezyinatlıdır. Artukoğulları yapısı olan bu câmi Anadolu’nun en eski câmileri arasındadır. Avludaki kitâbesine göre 1556-1557 senesinde Artukoğlu Fahreddîn Karaarslan tarafından inşâ ettirilmiştir. Tuğla işçiliğinin çok güzel bir örneğini veren minâresi eğri oluşu bakımından dikkat çekicidir.
|
| İp : |
213.***.**4.137 |
| |
|
|
|
|
|

*Netfotograf Fotoğraf Galerisi'ndeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların sahiplerinden izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
|
|