| » Fotoğraf Galerisi |
Ayın Konusu |
Bitkiler |
Dijital Çalışmalar |
Hayvanlar |
İnsan |
Macro |
Manzara |
Netfotograf Özel |
Sanatsal - Teknik |
Siyah Beyaz |
Su Altı |
Şehir - Mimari |
Yaşam |
Yetişkin |
Diğer |
| |
|
| |
| » Fotoğrafça | Titreşim Önleme Mi Yüksek Iso Mu?
| Yüksek ISO(nv) her şartda, titreşim önleme sisteminin yerini alamayabilir. Bilindiği gibi, titreşim önleme sisteminin, konudaki hareketi dondurmaya bir etkisi yoktur, amacı da zaten bu değildir. Amaç, makinenin titretilmesi nedeniyle oluşabilecek bulanıklığı önlemektir. ISO... | | Devamı » |
| |
| » Aktif Üye/Ziyaretçi |
| Üye:
tatli,
(1)
|
| Ziyaretçi: 1222 |
| |
| Toplam Üye: 283030 | | Dün: 1 | | Bugün: 0 |
|
|
Fotoğraf Arama
|
|
|
Mekke Akşamları...
|
|
Fotoğrafın büyüğünü ve exif bilgilerini görüntülemek için fotoğrafın üzerine tıklayın |
|
acizane 
Portfolyo için tıklayın
|
Mekke Akşamları... |
| Makina : |
Canon PowerShot A95
|
| Objektif / Filtre : |
|
| Kategoriler : |
İnsan Manzaraları
|
| Eklenme Tarihi : |
2 Ağustos 2011 |
| Görüntülenme : |
499 |
| Açıklama : |
Peygamber Efendimizin Doğdugu Ev ;
Peygamberimizin doğduğu binanın yerinde bugün bir halk kitaplığı bulunuyor. Suudi Arabistan yönetimi Hazreti Muhammed (s.a.v)'in dünyaya geldiği mekânın ziyaret yeri yapılmaması için buraya işte bu kitaplığı inşa ettirdi.
Amine Hatun, Hazreti Muhammed-i (s.a.v) bu sayfada fotoğrafını gördüğünüz binanın yerinde bulunan bir Mekke evinde dünyaya getirdi, peygamberimizin ilk çocukluk günleri burada geçti, büyük babası Abdülmuttalib, in himayesine girene kadar burada yaşadı. Evin yer aldığı arazi, bir görüşe göre Hazreti Muhammed (s.a.v) in soyunun dayandığı Hâşim oğulları ailesine aitti. Mekke'nin ileri gelen ailelerinden biri olan Hâşimiler peygamberimizin dünyaya geldiği sırada gerçi eski zenginliklerini artık kaybetmişlerdi ancak Mekkenin genede saygı gören boylarından biriydiler.
Hazreti Muhammed (s.a.v), in Mekke'de peygamberliğini ilân etmesinden sonra karşısına büyük bir düşman gurubu çıkmış olmasına rağmen uzun bir müddet bu düşmanlara karşı koyabilmesi, mensubu olduğu ailenin gücünden kaynaklanıyordu.
Peygamberimizin dünyaya geldiği evin bulunduğu arazi, 20.yüzyılın ilk çeyreğine kadar muhafaza edildi ve herkesin büyük saygı gösterdiği bir mekân oldu. Arazinin bakımıyla Mekke Şerifleri denilen ve Hazreti Muhammed (s.a.v)'in soyundan gelen Mekkenin idarecileri sorumluydular.
Bu mekân hemen her hac ve umrede mutlaka ziyaret edilir, hacılar Mekkeden Medineye geçmeden önce buraya mutlaka uğrarlardı. Arap yarımadasının 1925-te Abdülâziz bin Saudun eline geçmesinden ve Vehhabi geleneklerine uyularak Mekkedeki Cennetul-Muallâ ve Medinedeki Cennetul-Baki mezarlıklarında bulunan türbelerin yıkılmasından sonra sıra İslâmiyetin ilk günlerinden kalan diğer mekânların da ortadan kaldırılmasına geldi. Hazreti Muhammed (s.av)'in doğduğu evin arazisi dümdüz edildi ve üzerinde eski devirlerden kalma ne varsa kaldırıldı. Sonraki senelerde buraya bir bina inşa edildi ve yapılan bu yeni bina halk kütüphanesi haline getirildi. |
| İp : |
88.***.**2.143 |
| |
|
|
|
|
|

*Netfotograf Fotoğraf Galerisi'ndeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların sahiplerinden izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
|
|