| » Fotoğraf Galerisi |
Ayın Konusu |
Bitkiler |
Dijital Çalışmalar |
Hayvanlar |
İnsan |
Macro |
Manzara |
Netfotograf Özel |
Sanatsal - Teknik |
Siyah Beyaz |
Su Altı |
Şehir - Mimari |
Yaşam |
Yetişkin |
Diğer |
| |
|
| |
| » Fotoğrafça | Fotografçı Bencilliği
| Çektiği fotografın içindeki insanı, mekanı, doğayı bir obje olarak görmekten öteye gidemeyen, çektiği yeri bir başkasının çekmesini istemediği için yer bilgisi vermeyenlerin son zamanlarda daha da artması gerçekten üzücü. Bu bencil davranışı en başta çektiği konuya, modele v... | | Devamı » |
| |
| » Aktif Üye/Ziyaretçi |
| Üye:
suela,
nihethayyo,
(2)
|
| Ziyaretçi: 1588 |
| |
| Toplam Üye: 283028 | | Dün: 1 | | Bugün: 2 |
|
|
Fotoğraf Arama
|
|
|
2012-04-19 - 046
|
|
Fotoğrafın büyüğünü ve exif bilgilerini görüntülemek için fotoğrafın üzerine tıklayın |
|
sedat_onat 
Portfolyo için tıklayın
|
2012-04-19 - 046 |
| Makina : |
Nikon D5100
|
| Objektif / Filtre : |
Nikon AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6G ED VR II
|
| Kategoriler : |
Mimari
|
| Eklenme Tarihi : |
11 Ocak 2013 |
| Görüntülenme : |
858 |
| Açıklama : |
RAW, ISO:800, 18mm, F3,5, 1/20, Genel ölçüm, D-Light:Kapalı, Flaş:Yok, Tripod:Yok
Lightroom edit: +69 Luminance Smoothing, +47 Clarity, +47 Contrast+, +16 Fill light, Crop Angle, Post crop
Geçtğimiz yılın Nisan ayında Moskova 'da çektiğim bir fotoğraf. Gezmediğim yerleri dolaşırken bir akşam üzeri denk geldim bu güzelliğe. Gökyüzü harikaydı.
Yapının etrafında birkaç çekim yaptıktan sonra, köprü ile güzel bir kompozisyon olacağını düşünerek karşıya geçip nehir kenarına indim. Yanımda tripod 'um yoktu ve hava hafif rüzgarlı idi. Makinayı fensin üzerine koysam açı farkından kadraj kötü oluyordu bu sebeple direğin birine yaslandım. ISO diyafram ve enstantaneyi optimum kombinasyona getirerek elde çekim yaptım. Bu şekilde farklı açılardan birkaç çekim yaptım. Uğur Bey 'in de değerli tavsiyesi ile bu kadrajın daha uygun olacağını düşünerek paylaştım.
Tebrikten çok eleştiri rica ediyorum kendimi geliştirmek için.
Teşekkürler
Selamlar |
| İp : |
195.***.**0.241 |
| |
|
|
|
|
| 2012-04-19 - 046 yorumları |
|
paperman 
üye (Amatör) Yurtdışı 
|
Daha once de yazdigim gibi kadraji ve tonlari ile goz alici bir aksam pozlamasi. ISO 100/200 temizligini ve tripod olsa ortaya cikabilecek cam gibi goruntuyu ariyor insan ister istemez.
Ben olsam her halikarda - hazir yaslanacak bir direk de bulmusken - ISO 100/200'e inilebilecek perde hizlarini da denerdim , bu secimin yanisira ( nasil olsa bedava ) . Normalde 18mm'de elde cekim icin 1/30 gibi bir hiz yeterli isin kitabina gore. Eh lens VR ; 2 stop kazandirsa 1/8'e kadar yolu var. Bir de direk var dayanilan . 8-10 kare cekilse titremeyen bir tane yakalanmasi olasi. Olurdu demiyorum ama denenmeli ISOyu dusurecek her ihtimal. ( Belki de denediniz zaten )
Selamlar ... |
|
Tarih: 12 Ocak 2013, 09:03 - İp: 96.***.**5.17 |
| |
----------------
|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
|
sezgin72 
üye (Amatör) İstanbul 
|
Uğur Bey'in yorumuna katılmakla beraber güzel bir kare olmuş. Elinize sağlık... |
|
Tarih: 17 Ocak 2013, 22:47 - İp: 85.***.**6.148 |
| |
----------------
|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
|
| Sayfa(lar):
1 |
|
|
|

*Netfotograf Fotoğraf Galerisi'ndeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların sahiplerinden izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
|
|