Fotoğraf Galerisi - Netfotograf fotoğraf paylaşımı platformu
  Anasayfa Foto Haber Donanım Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
fotoğraf galerisi
 
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
22 Kasım 2024, Cuma
» Fotoğraf Galerisi
  Ayın Konusu
  Bitkiler
  Dijital Çalışmalar
  Hayvanlar
  İnsan
  Macro
  Manzara
  Netfotograf Özel
  Sanatsal - Teknik
  Siyah Beyaz
  Su Altı
  Şehir - Mimari
  Yaşam
  Yetişkin
  Diğer
 
 
» Fotoğrafça
Mf Lensleri Kullanmak - Lens Conver
fm19[B]Lens Converter nedir?[/B]      Her SLR ve DSLR makine kendisi için uygun bayonetli lensleri kullanabilir. Farklı bir lensi takabilmek için mutlaka dönüştürücü (converter) kullanmanız gerekmektedir. Bunun için metalden imal edilmiş özel aparatlara Lens Converter denilmektedir. ...
Devamı »
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: tatli, (1)
Ziyaretçi: 5203
 
Toplam Üye: 282604
Dün: 2
Bugün: 0
 Fotoğraf Arama
 

Hasanoğlan Köy Enstitüsü

Hasanoğlan Köy Enstitüsü
 

Fotoğrafın büyüğünü ve exif bilgilerini görüntülemek için fotoğrafın üzerine tıklayın


mumbar

mumbar

Portfolyo
için
tıklayın

Hasanoğlan Köy Enstitüsü

Makina : Bilmiyorum
Objektif / Filtre :
Kategoriler : Siyah Beyaz
Eklenme Tarihi : 29 Kasım 2005
Görüntülenme : 18203
Açıklama :

Türk Eğitim Sistemine çeki düzen vermek isteyen yetkililerin yada yöneticilerin, ülkemizde uygulanan ve son derece önemli sonuçlar elde edilen Köy Enstitüleri olgusundan öğrenecekleri çok şeyler ve bundan çıkaracakları çok dersler vardır. Yeter ki bunun bilincinde olup bunlardan yararlanmasını ve çeşitli dersler çıkarmasını bilelim.

İp : yok
   
Hasanoğlan Köy Enstitüsü yorumları

shroom

shroom

üye
(Amatör)

İstanbul

 

sorgulayan insan yetiştirdiği için kapatılan köy enstitülerinden dediğiniz gibi öğrenilecek çok şeyler var..
Tarih: 30 Kasım 2005, 18:40 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

ozge81

ozge81

üye
(Amatör)

İzmir

 

Köye yönelik eğitim politikasında en önemli kilometre taşları; Millet Mektepleri, Köy eğitmen kursları, hepsinden de önemlisi Köy Enstitüleridir.Ortadan kaldırılan Köy Enstitüleri, sonra da siyasal öngörüsüzlüklere terk edilen mesleki ve teknik eğitimimizle gencligimizin hali ortadadir.
iyikide göndermissin
Tarih: 30 Kasım 2005, 20:55 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

kayseri

kayseri

üye
(Amatör)

Konya

 

uyanmayı istemeyenlerin katlettiği sistemi bize anımsattığınız için teşekkürler.o enstitüler günümüze gelebilseydi,bugün köy ve kentlerimiz arasında bukadar uçurum olmayacaktı.nobel ödüllerinin birçoğunu bizim ülkemiz bilim ve edebiyat adamları alacaktı.AB gereksinimi tersine olacaktı bundan çok eminim.tekrar teşekkürler.
Tarih: 30 Kasım 2005, 21:26 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

vejdi

vejdi

üye
(Amatör)

Ankara

 

 

Merhaba;
Köy Enstitüleri de okumak isterdim nedenmi çünkü öğrenci oldugumu anlamak için ;daha fazla ileri görüşlü olmak için , bu ülkeye daha fazla fayda sağlamak için , bu ülkeyi bir adım daha ileri götüre bilmek için ; bu ülkenin aydınlarından biri olabilmek için...................
evet uzar gider ; Köy Enstitüleri belgeselini gecen sene izledim gözlerim doldu sonunda bir hiç uğruna kapandı bu okullar kapanmasıyla beraber bu ülke karanlıga büründü okulun kapanmasına sebeb olan o zihniyet kahrolsun
Tarih: 30 Kasım 2005, 21:39 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

dağlı

dağlı

üye
(Amatör)

İstanbul

 

Çocuklara Nazım Hikmet'in şiirlerini ezberleten, marksizm hakkında konferanslar verdiren, dergilerinde de marksizm hakkında makaleler neşreden Köy Enstitülerinin komünist yuvaları olduğunu bilmeyen bir tek şuurlu Türk aydını yoktur... Köy Enstitüsü mezunlarından yazı hayatına girenleri Moskova Radyosu öve öve bitiremez. Daha geçen gün bir lisede Komünist propaganda yaparken yakalanıp ağır ceza mahkemesine verilen bir öğretmen de, yazıldığı gibi filoloji mezunu değil, Köy Enstitüleri yetiştirmelerindendir. Köy Enstitülerinin kapanması Kara Kuvvet'in zaferi ise, 30 Ağustos zaferine benzetilen kuruluşları Kızıl Kuvvet'in zaferi midir? Kızıl olmayan mutlaka Kara mıdır? Hür milletler camiası, kara milletler camiası mıdır?... Bu ters mantık sistemine ve Moskova iddiasına göre Köy Enstitülerinin yerini alan öğretmen okullarımız da kara öğretim okullarıdır. Çünkü bu okullarda Marx'a kasideler okunmaz, Moskof hademesi Nazım Hikmet'in plakları çalınmaz, şiirleri okutulmaz, şehirli ile aynı hak ve imkanlara sahip köylü ayrı bir sınıf sayılmaz, milli birlik parçalanmaz, sınıf kategorilere ayrılmaz.
Tarih: 1 Aralık 2005, 17:37 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

mecit

mecit

üye
(Amatör)

İstanbul

 

BU FOTOĞRAF İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
ÜLKENİN BUGÜNKÜ DURUMA GELMESİNİN TEK SEBEBİ AYDINLANMACI,DÜŞÜNEN,ÜRETEN,SORGULAYAN BİR GENÇLİK YARATMAK İSTEYEN HERŞEYİ İLE BAĞIMSIZ BİR EĞİTİMİN SİSTEMİNİN YAŞAMA GEİRİDİĞİ KÖY ENSTİTÜLERİNİN KAPATILMASIDIR.KÖY ENSTİTÜLERİNİ KAFATAN DÜŞÜNCE NE YAZIKKİ HALA GÜNÜMÜZDE AYNI İPE SAPA GELMEZ TERANELERİNİ TEKRARLIYOR.EĞER BU ÜLKEDE SORGULAYAN,TOPLUMDAN YANA BİR EDEBİYAT YAPAN AYDINLAR VARSA(Kİ VAR) ONLARDA O ENSTİTÜLERDEN YETİŞENLERDİR.
Tarih: 1 Aralık 2005, 17:53 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

shroom

shroom

üye
(Amatör)

İstanbul

 

dağlı başta yazdıklarına cevap bile vermeye gerek yok ama şu yazdığına "?şehirli ile aynı hak ve imkanlara sahip köylü ayrı bir sınıf sayılmaz, milli birlik parçalanmaz, sınıf kategorilere ayrılmaz." sen inanıyormusun? komiksiniz sizler..
Tarih: 2 Aralık 2005, 01:13 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

purunus

purunus

üye
(Meraklı)

Bitlis

 

Selam;
Acaba Türk eğitim Sisteminin düzelmesini isteyen varmıdır gerçekten?
Tarih: 2 Aralık 2005, 19:53 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

mumbar

mumbar

üye
(Amatör)

Çanakkale

 

Sayın Dağlı Sözüm Sana
GİTTE MEKTEBİNDE OKU!
Sana cevap verip vermemeyi oldukça düşündüm. Söylediklerinin düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılması ile ilgisi olduğunu düşünseydim cevap vermeyecektim. Hepimiz aynı şekilde düşünmek zorunda olmadığımız için doğruluğuna veya yanlışlığına bakmadan düşünce ve ifade özgürlüğünün bir gereği deyip hiç üzerinde durmayabilirdim. Farklı düşüncelerin toplumumuzun zenginliği olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen kullandığınız dil ve gerçekle ilgisi olmayan çok ağır suçlamalarınız karşısında kendimi cevap vermek zorunda hissettim.
O kadar çok yanlışınız var ki neresinden ve hangisinden başlasam bilemiyorum.
Önce bir keşke ile başlamak istiyorum. Keşke o çok suçladığınız Marksizm, komünizm, Köy Enstitüleri, Nazım Hikmet vb. gibi konuları kendi özgün kaynaklarından araştırıp onlardan bilgilenseydiniz. Bunlar gizli şeyler değil. Üç beş kuruşa alıp okuyabilirdiniz. Onlar hakkındaki düşünceleriniz çok daha gerçekçi olurdu. Ne yazık ki siz ve sizin gibi bir çok kişi yukarıda saydığım konulara çeşitli nedenlerle düşman olmuş, ne pahasına olursa olsun onları kötülemeyi, onlarla savaşmayı ilke edinmiş insanların kaleminden çıkmış yazıları okuyarak yetiştirildiniz. Böyle kalemlerden çıkan yazıları okuyarak o konularda bilgilendiğinizi zannettiniz. Bu konuları ön yargısız araştırma, öğrenme ve onlar hakkında doğru hükümlere varma olanağını daha baştan kaybettiniz. Şimdi bize o taraflı kalemlerden çıkmış doğru olmayan şeyleri söylüyorsunuz.
Köy Enstitüleriyle devam etmek istiyorum. Bu konuda düşünce üretebilmek için hiç olmazsa Can Dündar’ın televizyon için hazırladığı eseri izlemeniz gerekir. O eseri izlediniz mi? Hem kitap olarak, hem de CD olarak piyasada var.
Köy enstitülerinin yakılmış, yıkılmış, ekonomik kaynakları tükenmiş, nüfusunun %95’i kırsal alanda yaşayan Türk Halkının ihtiyaçlarından doğduğunu görebilirdiniz. Siz olsaydınız Kurtuluş Savaşının sonunda cumhuriyeti ayakta tutmak, nüfusun çok önemli bir bölümünü oluşturan köylülerin karnını doyurmak, onların eski ziraat tekniklerinden kurtulmasını sağlamak, kızların çağdaş Türk Toplumu’nun eşit bireyleri haline gelmelerini sağlamak, toplumun çok büyük bir kesiminin samimi din duygularını sömürerek kendilerine çıkar sağlayan, 2005 yılında bile insanların dini inançlarını kullanarak en ahlaksız işlere bile bulaştıran din yobazlarının elinden halkı kurtarmak için, toplumu çağdaş seviyeye ulaştırmak için ne yapardınız?
Köy Enstitülerinden komünist insanlar yetişmemiştir diyemeyiz. Ama toplumun bütün kesimlerinden bu düşüncede insanlar yetişirken birkaç tanede Köy Enstitülerinden yetişmiş olması o kurumların kesinlikle komünist yuvası olarak nitelendirilmesini gerektirmez. O dönemde askeri okullardan bile bu düşüncede insanlar çıkmıştır. Ama hiç kimse askeri kurumları komünist yuvası olarak nitelememiştir. Dolayısıyla bu kurumları sizin söylediğiniz gibi ifade etmek hakka, adalete sığmaz.
Bu konuda bir şey daha söylemek istiyorum. Köy Enstitüleri kalkınmayı kırsaldan başlatmak, cumhuriyete bağlı insanlar yetiştirmek, devletimizin emperyalizme karşı bağımsızlığını savunmak ve aydınlık bir Türkiye yaratmak düşüncesinden doğmuştur. Sizde bilirsiniz “yiğidi öldür ama hakkını yeme” diye bir söz vardır. Hatırlatmak isterim.
Bu konu çok geniş bir alanı kapsıyor. Senin gibilere bu konularda sayfalarca yazı yazıp, açıklama yapabilirim. O zamanda yer sorunu ortaya çıkıyor. Son bir sözle yazımı bitirmek istiyorum: Bir şeyi bilmiyorsan, gitte mektebinde oku!
Tarih: 2 Aralık 2005, 22:28 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

sado34

sado34

üye
(Profesyonel Fotoğrafçı)

İstanbul

 

bu konularin yeri burasi degil ama... agzina saglik mumbar.
o arkadasin senin yazdiklarini algilayabilecek kadar zihninin açik olduguna inanmiyorum.
Tarih: 2 Aralık 2005, 22:52 - İp: yok
  ----------------
 
 
     

Sayfa(lar): 1 | 2 | 3

Gri skala
*Netfotograf Fotoğraf Galerisi'ndeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların sahiplerinden izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

 

Manzara Bitkiler Hayvanlar İnsan Netfotograf Özel Yaşam Ayın Konusu
» Deniz » Çiçekler (Evcil) » Hayvanlar (Evcil) » Çalışan İnsan » Foto Sende (Oyun) » Haber » Bisiklet (2009 Haziran)
» Doğa » Çiçekler (Yabani) » Hayvanlar (Yabani) » Çocuk & Bebek » Foto Öykü » Komik » Ekonomi (2008 Haziran)
» Gökyüzü & Bulutlar » Meyveler » Kediler Köpekler » Eller & Ayaklar & Gözler » Nf Buluşma Noktası » Sahne » Detaylar (2008 Mayıs)
» Gün Doğumu Batımı » Türkiye Florası » Kuşlar » Gölgeler & Silüetler » Üst Bant Arşiv » Sokak » Çocuk Olmak (2008 Nisan)
» İlkbahar Dijital Çalışmalar » Türkiye Faunası » İnsan Manzaraları Şehir - Mimari » Spor » Kadın (2008 Mart)
» Kış » Dijital Kurgu Sanatsal - Teknik » Portre » İç Mekan Su Altı » Çalışan Çocuklar
» Nehirler Şelaleler Göller » HDR » Detay Makro » İstanbul » Su Altı » Işık
» Panoramik » Manipülasyon » Gece Çekimleri » Bitki » Kapılar Pencereler Siyah Beyaz » Korku
» Sonbahar Yetişkin » Soyut » Böcek » Kültürel Miraslarımız » Siyah Beyaz » Siyah Beyaz Hatıra
» Yaz » Erotik » Reklam & Moda » Kelebek » Mimari Diğer » Türk İnsanı
  » » Diğer » Obje » Şehir » Diğer » Yeni Yıl
         
» Zıtlıklar
©Copyright 2002 - 2009 - Sitemiz, Türkiye'nin en hızlı Web Hosting sunucularında, Radore Hosting'de barındırılmaktadır.