| » Fotoğraf Galerisi |
Ayın Konusu |
Bitkiler |
Dijital Çalışmalar |
Hayvanlar |
İnsan |
Macro |
Manzara |
Netfotograf Özel |
Sanatsal - Teknik |
Siyah Beyaz |
Su Altı |
Şehir - Mimari |
Yaşam |
Yetişkin |
Diğer |
| |
|
| |
| » Fotoğrafça | Eos 1dx Mk Iıı
| [youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube] [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube] ... | | Devamı » |
| |
| » Aktif Üye/Ziyaretçi |
| Üye:
sezgin72,
(1)
|
| Ziyaretçi: 685 |
| |
| Toplam Üye: 283022 | | Dün: 1 | | Bugün: 0 |
|
|
Fotoğraf Arama
|
|
|
Traianus Tapınağı -2 ( Bergama )
|
|
Fotoğrafın büyüğünü ve exif bilgilerini görüntülemek için fotoğrafın üzerine tıklayın |
|
omeronut 
Portfolyo için tıklayın
|
Traianus Tapınağı -2 ( Bergama ) |
| Makina : |
Canon EOS 30D
|
| Objektif / Filtre : |
Sigma 18-200 |
| Kategoriler : |
Kültürel Miraslarımız
|
| Eklenme Tarihi : |
15 Ekim 2008 |
| Görüntülenme : |
682 |
| Açıklama : |
Athena tapınağından dokuz, tiyatro terasından 55 m. yüksekliğindeki yapının Athena temennası ile bağlantısı olduğu, doğusundaki kapı ve merdivelerin de kütüphaneye çıktığı anlaşılmıştır. Bu yapının bulunduğu teras akropolün en yüksek yeridir. Daha önce burada bir helenistik dönem yapısı olduğu, alanın kemer ve tonozlarla takviye edilmiş, çevresi de stoalarla çevrelenmiştir. Buraya Romalıların tanrılaştığı kabul edilen imparatoru Traianus’un (M.S.98-117) tapınağı yapılmıştır. Tapınak İmparator Hadrianus (M.S.117-138) döneminde tamamlanmıştır.
|
| İp : |
85.***.**5.17 |
| |
|
|
|
|
| Traianus Tapınağı -2 ( Bergama ) yorumları |
|
laocoon03 
üye (Meraklı) İzmir 
|
Güzel bir kare ancak, görüntülenen Trajan Tapinagi. Zeus sunagi tiyatronun hemen sagindan bir patikayla ulasiliyor ve temellerin iki tarafinda birer cam agaci süslüyor yalnizca güzelim sunagi. Bu sunak bugün Berlin'de ve Pergamon Müzesi adini tasiyor.
Selamlar....
|
|
Tarih: 16 Ekim 2008, 01:42 - İp: 82.***.**1.1 |
| |
----------------
|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
|
| Sayfa(lar):
1 |
|
|
|

*Netfotograf Fotoğraf Galerisi'ndeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların sahiplerinden izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
|
|